Pressiteade: BRS Networks Baltic liitub OIXIOga, koos sisenetakse Saksa turule

PRESSITEADE

31.01.2024 Tallinn

BRS Networks Baltic liitub OIXIOga, koos sisenetakse Saksa turule

BRS Networks Baltic liitub OIXIO gruppi kuuluva IT taristu ja küberturbe ettevõttega OIXIO IT. Koos alustatakse ettevalmistusi laienemiseks Baltikumi koduturult eksporditurgudele.

„Esmajärjekorras alustame tegevust Saksamaal, ja seda juba 2024. aasta esimeses kvartalis. BRS Networks Baltic toob endaga kaasa märkimisväärse kogemuse rahvusvaheliste tööstusettevõtete IT-taristu arendamisel ja haldamisel ning liitumine toetab OIXIO äri viimist välisturgudele,” kommenteerib OIXIO IT tegevjuht Tauno Telvik.

„BRS-i liitumine OIXIO-ga võimaldab pakkuda meie klientidele nii Eestis kui mujal maailmas senisest oluliselt suuremas ulatuses IT, digitaliseerimise ja küberturbe teenuseid. Samuti täiendab BRS OIXIO gruppi põhjalike teadmiste ja kogemustega tööstusklientide IT-vajaduste ja lahenduste osas ning kasvatab oluliselt grupi võimekust pakkuda IT-täishaldusteenuseid,” lisab BRS Networks Baltic tegevjuht Vahur Jõesalu.

Tehing toob endaga kaasa muudatused ka OIXIO IT juhtimises. Senine tegevjuht Tauno Telvik liigub OIXIO grupi juhatusse ning võtab rahvusvahelise äriarenduse juhi rolli. BRS Networks Baltic senine tegevjuht Vahur Jõesalu asub OIXIO IT AS juhatuse liikme ja tegevjuhi rolli. BRS Networks Baltic AS liitub OIXIO gruppi kuuluva IT-taristu ja küberturbe ettevõttega OIXIO IT AS. Muudatuste tegemiseks allkirjastasid OIXIO grupp ja BRS Networks Baltic ühiste kavatsuste leppe, mis viiakse ellu kevadel 2024.

OIXIO grupi juhatuse esimehe Ivo Suursoo sõnul on rahvusvaheline laienemine loogiline samm. „Näeme Saksamaal Eesti kompetentsidele ekspordipotentsiaali. Täienenud meeskonna ja juhtimisega oleme igati valmis seda realiseerima,” ütleb Suursoo.

BRS Networksi suurim klient HANZA AB  infohalduse direktor Folkert Wierda ütleb, et BRS on olnud HANZA jaoks oluline IT-partner. „Kuna HANZA kasvab jõuliselt, vajame IT-partnerit, kes areneb koos meiega, nii suuruselt, geograafiliselt kui ka kompetentside poolest. HANZAs tervitame soojalt BRS Networks Baltic ja OIXIO jõudude ühendamise. OIXIO/BRSi tegevuse alustamine Saksamaal läheb väga hästi kokku HANZA kasvuga Saksamaal ja meie kasvavate vajadustega IT-toe järele seal turul,“  sõnab Wierda.

BRS Networks Baltic AS on IT-täisteenusele ja ennekõike tööstussektorile orienteeritud ettevõte põhilise asukohaga Tartus. Ettevõtte 2022. aasta majandusaasta käive oli 3,6 miljonit eurot ning töötajate arv 24.

OIXIO IT AS on suurimaid IT-taristu terviklahenduste ja -teenuste ning küberturbe ettevõtteid Eestis. 2022. aasta majandusaasta käive oli 17,9 miljonit eurot ja töötajate arv 63.

OIXIO gruppi kuuluvad OIXIO Group OÜ, OIXIO IT AS, OIXIO Digital AS ja OIXIO UAB (Leedu). Tehingu järgselt prognoositakse aastaks 2024 grupi kogukäivet ca 40 miljonit eurot, töötajate arv saab olema üle 240.

OIXIO poolt osalevad ekspordiläbirääkimistel Saksamaal Vahur Jõesalu ja Tauno Telvik. Pildil koos Hanza Electronics Mönchengladbach tehase juhi Wolfgang Beyersiga keskel.

brs_oixio_saksamaa2